Ethic WineTasting Room e un restaurant nou deschis, in primavara tarzie a lui 2014. Cei de la Ethic Wine, din Piata Floreasca, s-au asociat cu cheful Dan Cretu, un bucatar bun, pe care eu il stiu de ceva vreme, ca sa deschida acest Tasting Room pe Putul lui Zamfir, chiar la intersectia cu Banu Antonache. Nu cred ca e (sau era) o casa aceea, pare mai degraba o constructie usoara, simpla, fara etaj, cu un scop mai degraba utilitar, de magazin, restaurant sau asa ceva. E ingrijita, interiorul e bine amenajat, destul de luminos. La inceput au vrut sa faca doar un loc de degustare pentru vinurile de la pravalia de alaturi, insa pana la urma a iesit un mic restaurant/ bistrou in toata regula. Au cateva mese inalte, cu scaune de bar, intr-o parte, in rest fiind mese normale de restaurant, destul de mici, totusi. La pertete sunt canapele. Nu au terasa. Nu stiu daca au ventilatie, insa cand am fost noi acolo era un fum de-l taiai cu cutitul de la cativa clienti galagiosi si dubiosi.

Dan Cretu e un bucatar tanar, insa cu multi ani de gastronomie in spate, pasionat in special de bucataria asiatica, pe care o cunoaste destul de bine. Stie sa faca si multe alte lucruri, am mancat multa mancare buna facuta de el, il stiu de dinainte, dupa cum am spus. La Tasting Room a facut un meniu eclectic, mai degraba fusion. Ne asteptam sa fie chiar un meniu de degustare, cu mancare fina, dupa cum sugereaza numele, Tasting Room. Insa la Tasting Room am gasit o mancare despre care nu cred ca ar putea-o numi cineva fine dining. E mancare relativ buna, nimic de zis, insa nimic deosebit, dupa cum am spus. Coada de vitel si genunchiul de miel au fost bunicele; Coltunasii de vita parfumati cu trufe au fost gustosi, insa stiu ca ii poate face si mai buni decat atat; Tagliatelle cu ragu de vita si trufe destul de banale, fara niciun gust deosebit; Coastele de porc in sos de soia caramelizate ar fi fost bune daca nu aveau un exces masiv de zahar caramelizat pe ele, care le facea aproape de nemancat; Noodles cu legume mult prea sarate. Portiile sunt destul de mari la Tasting Room, dupa cum se vede si in poze.

Preturile sunt maricele, insa marimea portiilor mai atenueaza impactul. Alt avantaj la Tasting Room este ca poti sa-ti cumperi sticlele cu vin direct din magazinul de lor, de la Ethic Wine, adica, la preturi mici, si sa platesti doar 20 de lei in plus pe sticla daca vrei sa-l ai pe masa din bistrou. Serviciul a fost rapid, insa impersonal si neinspirat. Daca nu ar fi fost patronul acolo sa ne dea un pahar cu vin, chelnerului nu i-ar fi dat prin minte sa ne intrebe. Si asta tocmai intr-un asemenea loc…

Tasting Room din Piata Floreasca e un restaurant bun, asadar, cu vinuri mai bune decat mancarea, in acest moment. Sper sa se mobilizeze Dan Cretu si sa faca mancarea asa cum stiu ca stie sa o faca, nu cum ne-a dat-o noua. Si conceptul cu vinul ales si cumparat de peste drum, de la Ethic Wine, e interesant si inedit, sper sa le mearga bine.

PS: am aflat ca intre timp (inca inainte sa apara articolul meu) Dan Cretu plecase deja de la Tasting Room si ca nu el a fost cel care a facut mancarea noastra.