Tignanello a fost primul Sangiovese care a fost maturat in barriquri, primul vin roșu contemporan cupajat cu soiuri netradiționale (în special Cabernet) și unul dintre primele vinuri roșii din regiunea Chianti Classico care nu a folosit struguri albi. Cupajul este obţinut aşadar predominant din soiul Sangiovese şi un procent scăzut de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc. Maturerea vinului are loc în butoaie de stejar franţuzesc și unguresc, aflate la prima şi a doua utilizare, pentru o perioadă de 14-16 luni pentru pentru a-i desăvârşi evoluţia, urmând o perioadă suplimentară de 12 luni de învechire la sticlă înainte de a fi lansat pe piață. Un vin roşu rubiniu intens, ce prezintă arome deosebit de complexe. Note de fructe roșii bine coapte cum ar fi cireșele, conservate în băuturi spirtoase, vișinele, zmeura și prunele, completate de arome condimentate de cuişoare şi lemn dulce, note balsamice de mentă şi ciocolată completează buchetul său complex. Pe palat este bogat, corpolent și vibrant cu taninuri catifelate. Gustul său lung și fin este persistent, amintind de aromele percepute anterior.
PRODUCATOR: Antinori REGIUNE: Toscana TREAPTA DE CALITATE: IGT CULOARE: Rosu SOI: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese TIP: Sec AN DE RECOLTA: 2017 ALCOOL: 14 % TARA: Italia DIMENSIUNE STICLA: Standard 0,75L
Model:
antinori-tignanello
Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că site-ul nostru web funcționează bine pentru dvs., respectând toate regulile și bunele practici pentru confidențialitatea datelor dumneavoastră personale. Consultați Politica noastră de confidențialitate