Ken Forrester The Gypsy 2014 este un cupaj obținut din Grenache, Syrah și Mourvèdre, din vițe cu vârsta de peste 30 de ani. Vinul este realizat prin macerație prefermentativă la rece, fermentație alcoolică și ulterior maturare în butoaie de stejar franțuzesc timp de 12 luni. La acest moment, are loc o selecție suplimentară înainte de asamblare și maturare suplimentară a asamblajului timp de încă 12 luni. După aproape 2 ani petrecuți în cramă, aromele de fruct și stejar sunt în deplină armonie.
Un vin extrem de concentrat, în care se poate identifica cu ușurință specificul soiurilor componente.Vinul are un caracter oarecum rustic, focusat pe fruct, dar având și note de nucșoară, scorțișoară și vanilie alături de fructe roșii. Perfect pentru a fi maturat 10 ani, dar pregătit pentru a răsplăti prin concentrația fructului și complexitate, dacă este deschis și aerat în decantor. O asociere perfectă pentru risotto sau paste cu trufe precum și friptură de vită sau miel la grătar.
Ken Forrester The Gypsy; vin roșu sec; cupaj roșu; an de recoltă 2014; 14 % vol. alc.; Produs în regiunea Stellenbosch, Africa de Sud; dimensiune sticlă 750 ml
PRODUCATOR: Ken Forrester REGIUNE: Stellenbosch CULOARE: Rosu SOI: Grenache, Mourvèdre, Syrah TIP: Sec AN DE RECOLTA: 2014 ALCOOL: 14 % TARA: Africa de Sud DIMENSIUNE STICLA: Standard 0,75L
Model:
ken-forrester-the-gypsy-br-2014
Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că site-ul nostru web funcționează bine pentru dvs., respectând toate regulile și bunele practici pentru confidențialitatea datelor dumneavoastră personale. Consultați Politica noastră de confidențialitate